Railway 10 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN


Railway 10 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 10 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam (Evening Shift) 2016: All GK Questions which were asked on 9th April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of 3rd Shift only. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 10th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 10 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 10-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC evening shift exam of 10-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB Exam: (Evening) 3rd Shift

These are the questions which were asked in Evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who built Red Fort of Delhi?
Ans. Shahjaha
2. What is the full form of DVD?
Ans.  Digital Versatile Disc
3. What is the full form of ISRO?
Ans. Indian Space Research Organisation
4. Maximum age to retire from judge of Supreme court in India?
Ans. 65 Years
5. Who has right to issue financial Emergency?
Ans. President
6. 2015 BCCI Women Cricketer of the Year?
Ans. Mithali Raj
7. Where is Mahabodhi Temple?
Ans. Bihar
8. What is called Study of Mankind?
Ans. Anthropology
9. Gov was liberated from Purtagal by which movement?
Ans. Vandiwash
10. Study of Serology is called?
Ans. Antibodies in the serum
11. Name of largest cell in human body?
Ans. ovum
12. Dirty blood is carried by?
Ans. Artery
13. Who is the man behind first human heart transplant?
Ans. Dr Christiaan Barnard
14. Which acid helps in human body for digestion?
Ans. Gastric Acid (HCL)
15. Who is Maharashtra Tiger's Ambassador?
Ans. Amitabh Bachchan

Only 3rd (Evening) shift exam will be held on 10th April 2016. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 10 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.