Railway 11 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN


Railway 11 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 11 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 2nd April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 11th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 11 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 11-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 11-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who was the first Muslim President in the World?
Ans. Benazir Bhutto
2. Which is lightest Gas?
Ans. Helium
3. Who was first Lady Judge of High Court?
Ans. Leela Seth
4. G-20 Summit held in which Country?
Ans. Turkey
5. Gasoline Engine introduced by?
7. How many constellations has been named?
Ans. 88
8. First female Prime Minister of Sri Lanka?
Ans. Sirimavo Bandaranaike
9. First female muslim in High Judiciary System?
Ans. Leela Seth
10. Why do Stars shine?
Ans. nuclear fusion
11. Who among the following invented X Rays?
Ans. Wilhelm Conrad Roentgen
12. 2015 Commonwealth games were held at?
Ans. Apia, Samoa
13. Keshar e hind is awarded to which of the following?
Ans. Mahatma Gandhi
14. What is Ecotone?
Ans. Transition area between two biomes
15. Name to gandhi by British which he denied?
16. Symmetry of Rectangle is ?
Ans. 2
17. Which country will host 2017 FIFA under 17?
Ans. India

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. What is the Rank of India in Corruption Index 2015?
Ans: 76
2. Uniform civil code article?
Ans: Article 44
3. Which one is smallest state of India?
Ans: Goa
4. First Female President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari
5. Social Justice come under which article?
6. Operation smile related to what?
Ans: Find Missing Children
7. Physical Research Laboratory was founded by?
Ans: Vikram Sarabhai
8. Kalindi is the other name of which river?
Ans: Yamuna
10. Humayun tomb situated at?
Ans: Delhi
11. Mahabharata was fought for how many days?
Ans: 18 Days
12. FIFA ballon d’or award 2015?
Ans: Lionel Messi
13. Pashupatinath Temple Located at?
Ans: Kathmandu, Nepal
14. Who is the Prime Minister of Nepal?
Ans: KP oli
15. Who gave Kaiser-e-hind to Mahatma Gandhi?
Ans: British Government
16. Vertebral Column has how many bones?
Ans: 33
17. State with Maximum boundaries with other states?
Ans: Uttar Pradesh
18. Where is Tidal Port Situated?

Ans: Kutch, Gujrat

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Jama Majid is located at?
Ans. Delhi
2. Golkonda fort is located at?
Ans. Hyderabad
3. Who is viceroy when India got Independence?
Ans. Lord Mountbatten
4. In which year srilanka got Independence/
Ans. 1948
5. Which became first district with NOFN high speed connectivity?
Ans. Idukki
6. Which is largest tiger reserve in India?
Ans. Nagarjuna sreesilam
7. When was PSLV Launched for the first time?
8. Election commission is not responsible for whose election?
Ans. president and vice president
9. latest engine in India for emission
Ans. Bharat 4
Which airport is working completely based on solar energy?
Ans. Kochi airport
Where is Virupaksha temple is located?
Ans. Hampi
What is amount given under pradhan manthri suraksha bima yojana?
Ans. Rs.2 lakhs
Tungabhadra river form tributary with ?
Ans. Krishna
AAU is for
Ans. credit for emission of greenhouse gas.
Who is founder of world wide web?
Ans. Tim berners lee
Who is father of Indian surgery?
17. Ryder cup is related to ?

Ans. Golf

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 11 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.