Railway 12 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN


Railway 12 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 12 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 12th April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 12th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 12 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 12-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 12-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who was founder of Pal Dynasty?
Ans. Gopal
2. Abhishek Verma belongs to which sport?
Ans. Archery
3. Osama Bin Laden killed at which place?
Ans. Abbottabad in Pakistan
4. How many candidate nominated by President in Rajya Sabha?
Ans. 12 Members
5. Pace Maker Related to Which Organ?
Ans: Hear
6. new AIIMs in which district of MH,AP,WB
7. Niagara falls of india
8. Measles caused due to
9. No.of Rajyasabha member by president
10. sweat gland present in
11. Thyroid gland contain which enzymes
12. TIME person of 2015
13. Chinese grand prix winner
14. vidyapthi famous poet in which language
15. Heat of asia-istanbul held in
16. osama killed in which country
17. first Hindi Newspaper
18. questions in Resonance & dopppler effect
19. Abishek verma related to which sport
20. father of modern chemistry
21. 1st day night test mach plyed between
22. Particles with neutral charge in atom
23. alt+enter used for
24. Very old computer browser
25. facts about fort in rajasthan
26. nobel prize for physics
27. medicine of malaria extracted from

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
Ans. Kalikho Pul
2.Who wrote Book To kill a mocking bird?
Ans. Harper Lee
3.World’s Poisonous Fish?
Ans. Stone Fish
4. Who is Nargis Dutt?
Ans. Indian film actress
5. Hydropower plants convert the mechanical energy into?
Ans. Electrical energy.
6.Who was the Captain who won First World Cup For Australia
Ans. Allen Border
7.Who Is Present President of Pakistan ?
Ans. Mamnoon Hussain
8.Diamond Contain Which Element ?
Ans. Carbon
9. Australian Open women’s double winner-2016
Ans. Martina Hingis & Sania Mirza
10. Who is Baba atomic research director
Ans. Sekhar Basu
11. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
Ans. Razia Sultana
12.Apgar Score is test For ?
Ans. To Summarize Health of  New Born Babies
13.What is the Chemical name of Vinegar?
Ans. Acetic Acid
14. What is TBasic?
Ans. Programming Language
15. World Heritage Day?
Ans. 18th April
16.Dipa Karmakar is Related to?
Ans.  Gymnastics (Sports)
17.Which is called black gold ?
Ans. Coal
18.Who came after Mauryas ?
Ans. Sunga Dynasty
19.Dholavora comes under which?
Ans. Gujrat,Indus Civilization
20.Borobudur Temple located in?
Ans. Indonesia
21.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
Ans. Jawahar Lal Nehru
22.Which Planet named after Roman God?
Ans. Venus 

GK Questions Asked in RRB Exam: (Evening) 1st Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who is Chairman of FIFA?
2. Who constructed China Wall?
3. Martin Crowe who recently passed away, was caption of which country?
4. Who was architecture of Delhi?
5. Who was commissioner of Delhi Police before Bassi?
6. What is Quick Silver?
7. Milk of Magensium used in?
8. Who invented Band aid?
9. Who invented bifocal lens?
10. State and Union Territory was mentioned in which schedule?
11. What is the name of process heat glass is slowly cooling?
12. AT the time of Independence how many Ruling kings were there?
13. How many members walked on moon up to?
14. Equal size planet of earth?
15. Who won Australian Grand Pix 2015?
16. Nepal PM in 2015?
17. Which Rays used in Airports which passes through solids?

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 12 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.