Railway 18 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN

18/04/2016

Railway 18 April RRB NTPC Online Exam Asked GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 18 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 18th April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 18th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 18 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 18-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 18-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.


GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. What is the full form of ATM?
Ans. Automated Teller Machine
2. Who is inventor of Video Games?
Ans. Ralph Henry Baer
3. Who won Man Booker Prize 2015?
Ans. Marlon James
4. Which is India’s first defence satellite?
Ans. GSAT -7
5. Who Presented Union Budget in 1947?
Ans.  R K Shanmukham Chetty
6. First Railway Budget submitted by?
Ans. John Mathai
7. Who is the queen of Arabian Sea?
Ans. Kochi
8. Who got Padma Bhushan in Sports?
Ans. Saina Nehwal
9. Chalk is what?
Ans. Calcium Carbonate
10. Harry Potter Series next Movie name?
Ans. Fantastic Beasts and Where to Find Them
11. What is the First Capital of Srilanka?
Ans. Anuradhapura
12. What is the date of Partition of India?
Ans. 14th August 1947
13. Who is the Inventor of Stainless Steel?
Ans. Harry Brearley
14. Cricket Bat is made by?
Ans. Willow Wood
15. What is the venue of Commonwealth games 2022?
Ans. Durban, South Africa
16. Raja bhoja Belongs to which Dynasty?
Ans. Parmara
17. Where is the museum of Noble Prize?
Ans. Sweden
18. What is the Chemical Formula of Ozone?
Ans. O3

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift


These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Supreme court established in Which year?
Ans. 1950
2. First Solar Powered Airport In India?
Ans. Kochi
3. Which is known as Nerve Centre of Computer?
Ans. Arithmetic Logic Unit
4. Which  is egypt’s largest pyramid?
Ans. The Great Pyramid of Giza
5. Ronaldo belongs to which sports?
Ans. Football
6. Gyroscope used in Which device?
Ans. Smartphone
7. Which City is called Pink City?
Ans. Jaipur
8. Who Invented Dynamite?
Ans. Alfred Nobel
9. Sound Measured in?
Ans. Decibel
10. First Chinese Women went to Space?
Ans. Liu Yang
11. Chera Dynasty ruled in which state of India?
Ans. Kerala
12. Who suceed Balmer as a CEO of Microsoft?
Ans. Satya Nadella
13. What is Dry Ice?

Ans. Solid form of Carbon Dioxide

GK Questions Asked in RRB Exam: Evening (3rd) Shift


These are the questions which were asked in evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 18 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,