Railway 22 April RRB NTPC Online Exam GK Questions - W3i.iN

22/04/2016

Railway 22 April RRB NTPC Online Exam GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 22 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 22nd April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 22nd April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 22 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 22-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 22-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.


GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who is first Indian to go Space?
Ans. Rakesh Sharma
2. Which organisation held Cricket World Cup?
Ans. International Cricket Council (ICC)
3. First Indian Women Boxer to won Gold in Asian Games?
Ans. Marycom
4. Gold is souluble in?
Ans. Aqua Regia
5. Which sport does Lalita Babar Play?
Ans. Athletics
6. Which of the following is not a Board Game?
Ans. Bridge 
7. Blue Ray Disk Refer to which of the following?
Ans. Storage Disk
8. where is International Renewable Energy Agency?
Ans. Abu Dhabi
9. Malleable refers to?
Ans. Ability of a metal to be hammered into thin sheets
10. Who won Arjuna Award 2015 in kabaddi ?
Ans. Manjeet Chillar
11. What is the rank of Mukesh Ambani in Forbes global richest person list 2016?
Ans. 36
12. Who won Best Actor award in 88th Academy awards ?
Ans. Leonardo Di Caprio
13. An Important movement by Mahatma Gandhi?
Ans. Satyagrah Movement
14. What is normal temperature of Human body?
Ans. 310C (Or) 98.60F
15. Retinol
Ans. Vitamin A
16. Somanath temple located At?
Ans. Gujarat
17. Oldest bank in India
Ans. Bank Of Hindustan
18. Victoria fall located At?

Ans. Zambia

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Satish Dhawan Space centre is located at?
Ans. Sri Hari Kota, Andhra Pradesh
2. Commerce and industry minister of India?
Ans. Nirmala Sitharaman
3. What is official language of Afghanistan ?
Ans. Pashto
4. Which metal is Used for Galvanisation ?
Ans. Zinc
5.Common salt formula
Ans. Nacl
6. Which gas is used for flushing potato chips packets?
Ans. Nitrogen.
7. Roger Federer belong to Which Country?
A: Switzerland.
8. Hubble Space telescope belong to which country?
Ans.USA.
9. Bhimbetka rock shelters are located at ?

A: Madhya Pradesh

GK Questions Asked in RRB Exam: (Evening) 3rd Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Ginger is one of the following type?
Ans.  Underground stem
2. Where modi & navaz sarif meet at his birthday?
Ans.  Lahore
3. Marykom belongs to which state?
Ans. Manipur
4. In IPL Raina and dhoni played to
Ans. Rajkot and pune
5. First satellite of India sent towards lunars is
Ans. Chandrayaan 1
6. cartosat which takes photos of Uttarakhand floods is a
Ans. Remote sensing satellite
7. Gagan narang and abhinav bindra belongs to?
Ans. Shooting
8. The process of coating on the surface of a metal with zinc is called
Ans. Galvanisation
9. The scientist who got Nobel prize on malaria is
Ans. Sir Ronald Ross
10. Elisa is the test for AIDS but it is caused by virus
Ans. HIV
11. Tooth is made up of
Ans. Calcium phosphate
12. Which national park has worlds two thirds one horned rhinos
Ans. kajiranga
13. Qutub minar built in ______ dynasty.
Ans. Mamluk or Slave dynasty.
14. Bulb filament is made from which metal?
Ans. Tungsten
15. How many amendments are there in Indian constitution?
ANS.  100
16. Pascal is the unit of

Ans. Pressure or stress

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 22 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.
Thanks,