Railway 6 April RRB NTPC Online Exam GK Questions - W3i.iN


Railway 6 April RRB NTPC Online Exam GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 6 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 2nd April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page. 

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 2nd April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 6 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 06-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 6-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Which is the Largest Stadium of America?
Ans. Michigan Stadium
2. Calcium hydroxide is found is?
Ans. Lime Water
3. Another name of Badshah khan?
Ans. Khan Abdul Ghaffar Khan
4. Syed Modi Grand prix is?
Ans. Badminton
5. Who is first women DG of Paramilitary?
Ans. Archana Ramasundram
6. When Microsoft Started?
Anis. April 4, 1975
7. Which is not a gland?
Ans. Gall Bladder
8. Nephron belongs to?
Ans. Kidney
9. Smiling Buddha Mission is for?
Ans. First Nuclear Bomb test
10. Startup India Launch Year?
Ans. 2016
11. When construction of Parliament was done?
Ans. 1927
12. Mars is also known as?
Ans. Red Planet
13. Yellow Fever caused by?
Ans. Female Mosquitoes
14. Who won maximum number of Grand Slam in 2015?
Ans. Novak Djokovic
15. Female Wrestler got Arjuna Award for 2015?
Ans. Babita Kumari
16. Full Form of RBC?
Ans. Red Blood Cells
17. What is the Parliament name of Afghanistan?
Ans. Shora
18. British Rule was ended up on which year?
Ans. 1947

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Name of Laughing Gas?
Ans. Nitrous oxide
2. When did the British give independence to India?
Ans. 1947
3. Dwarf planet is?
Ans. Pluto
4. Loolong festival belongs to which state?
5. What is Shortcut key of pasting in MS Word?
Ans. Ctrl + V
6. What is the currency of Mayanmar?
Ans. kyat
7. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?
Ans. Maharaja Jai Singh
8. The Popular dance of Tamilnadu?
Ans. Bharatnatyam
9. Which of the following does not come under home ministry?
10. Another name of leprosy?
Ans. Hansen's disease
11. Ligo a mission related to?
Ans. Black Holes
12. Which of the following is not protocol?
13. How many research centres will India establish by 2020 in Antarctica?
14. How generator Works?
Ans. Mechanical energy into electrical energy

GK Questions Asked in RRB Exam: (Evening) 3rd Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Second Panipat War year?
Ans. 1556
2. Measurement of Volleyball Ground?
3. Which country celebrate Independence 19th August?
Ans. Afghanistan
4. Ashoka stambha was taken from which ruler Dynasty?
5. Who is 8th UN Secretary General?
Ans. Ban-ki-moon
6. When was anglo sikh war fought?
Ans. 1845
7. National Air Quality Index is based on how many pollutants?
Ans. 8
8. In which state Himalyan forest Thrush Bird is found?
Ans. Northern India
9. Osoong Festival is celebrated in which state?
Ans. Sikkim
10. LIGO project is related to?
Ans. Rivers
11. Lion emblem had been setup in which region?
Ans. Maurya Empire
12. What speed A jet needed to excape the earth gravity?
Ans. 7 Miles per second

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 6 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.