Railway 7 April RRB NTPC Online Exam GK Questions - W3i.iN

07/04/2016

Railway 7 April RRB NTPC Online Exam GK Questions

Railway NTPC Questions 2016 – 7 April RRB NTPC Online Exam GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 7th April in Railway RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 7th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 7 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 07-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 7-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.


GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”
Ans.  Marlon James
2. Zn is present in?
Ans. 
3. Which one is fastest memory?
Ans. Cache
4. Yogeshwar Dutt is from which field?
Ans. Wrestler 
Who is the writer of Sustainable Development?
Ans. 
5. Mountain Railways of India?
Ans. Kashmir Railway
6. East india company is also known as?
Ans.
7. Year of NASA Act?
Ans. Who written Natya Shastra?
Ans. Bharat muni
8. SAADMEX 2015 held at?
Ans. 
9. Fruit bats are host to which virus?
Ans. 
10. Smap satellite launched by
Ans. Nasa
11. Full Form of GSLV?
Ans. Geosynchronous Satellite Launch Vehicle
12. To the brink and back book written by?
Ans.  Jairam Ramesh
13. Winner of Man Booker Prize 2015?
Ans. Marlon James
14. Father of White Revolution in India?
Ans. V. Kurien
15. Land of the morning Clam is known as?
Ans. Korea
16. Evergreen Forest are found in?
Ans. Equatorial Regions
17. Ozone hole clearly visible in?
Ans. October
18. Female anopheles mosquito causes which disease?
Ans. Malaria
19. Who is President of BCCI?

Ans. Shashank Manohar


GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who is the chairman of Bank Board Bureau?
Ans. Vinod Rai
2. What is the full form of PCB?
Ans. Printed Circuit Board
3. Who was Prime Minister of Bangladesh in 1971?
Ans. Tajuddin Ahmad
4. Who is the Brand Ambassador of Tata Motors?
Ans. Lionel Messi
5. When East India Company Came to India?
Ans. 1600
6. When was formed Azad hind Fauz?
Ans. 1943
7. Netware belongs to which country?
Ans. India
8. Who was second time Chief in 2011 of UN?
Ans. Ban-ki-moon
9. Asia Cup 2015 Winner?
Ans. No Asia Cup in 2015
10. Who is National Chairperson of Human Right?
Ans. HL Dattu
11. The Security Colour Of URL?
Ans. Green Color
12. Name Of The Astranut Who Spend 368 Days  In Space?
Ans: Scott Kelly
12. What is National Motto of India?
Ans. Satyamev Jayate
13. ITF Davis CUP 2015 Champion?
Ans. Britain
14. Fundamental Rights comes under which articles?
Ans. Article 14 to 32
15. Dhameka Stupa Located At?
Ans. Varanasi,UP
16. What is the full form of IPC?
Ans. Indian Penal Code

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift


These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Hirakud dam located on which river?
Ans. Mahandi
2. U-17 football World cup Venue?
Ans. India
3. Where was Golf invented?
Ans. Scotland
4. Chicken pox vaccine name?
Ans. Varicella
5. The 95th constitution Amendment was for?
Ans. To extend the period of reservation to 2020
6. polio vaccine was invented by?
Ans. Dr. Jonas Salk
7. Shape of orbits of Plant?
Ans. Elliptical
8. Mount kilimangaro situated in which country?
Ans. Tanzania
9. Ellora caves constructed in which century?
Ans. between 6th and 10th century
10. Hridayanth mangeshkar award 2015 winner?
Ans. AR Rehman
11. My stamp services launched in Mumbai post office for what purpose?
Ans. for personalized sheets of postage stamp 

More Questions are coming...
Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 7 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,