Railway Online Exam 16 April RRB NTPC Asked GK Questions - W3i.iN

16/04/2016

Railway Online Exam 16 April RRB NTPC Asked GK Questions

RRB NTPC Questions 2016 – 16 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 2nd April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 16th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 16 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 16-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 16-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.


GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. First Chocolate made by?
Ans. Harnan Cortes
2. Which is Digital State of India?
Ans. Kerala
3. Who is Chief Election Commissioner of India?
Ans. Nasim Zaidi
4. Who is CEO of Flipkart?
Ans. Binny Bansal
5. Which state produce maximum silk in india?
Ans. Karnataka
6. Highest Bridge is on which River?
Ans. Bhagirathi
7. Who is Commander chief of all Military?
Ans. President
8. Who is winner of Dinanath Mangeskar Award 2015?
Ans. Anil Kapoor
9. Saina Nehwal is from which Game?
Ans. Badminton
10. Who is Rail Minister of India?
Ans. Suresh Prabhu
11. What Changes Milk into Curd?
Ans. Lactobaccilus
12. Which Gas we leave in breathe?
Ans. CO2
13. Violet Planet?
Ans.
14. What is called brain of Computer?
Ans. CPU
15. What does UHT Stand for?
Ans. Ultra-high temperature
16. Who come to India in Gupta Dynasty?
Ans. Fa-Hien


GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Notre Dam Cathedral is Situated At ?
Ans.  Paris
2. Who Invented Fountain pen ?
Ans. Petrache Poenaru
3. Who Invented Revolver ?
Ans. Samuel Colt
4. Who Is Largest Serving Chief Minister In India ?
Ans. Jyoti Basu
5. Who Is Governer Of Reserve Bank Of India ?
Ans. Raghuram Rajan
6. What is the Unit of Force?
Ans. Newton
7. Who is Longest  Serving  Chief Minister in India?
Ans. Pawan Chamling
8. which river flows from tibet?
Ans. Sutlej
9. Atomic Number is equal to ?
Ans. Number of Protons
10. Who is the ICC number 1 test player?
Ans. Steve Smith
11. Who is the ICC President?
Ans. Zaheer Abbas
12. Who is Frontier Gandhi?
Ans. Abdul Ghaffar Khan
13. Who is the First king of vijayanagara dynasty?
Ans. Harihara
14. Who is the King of Pallava Dynasty who wrote stories?
Ans. Narasimhavarman I
15. What is the Full Form of MRP?
Ans. Maximum Retail Price
16. What is the Full Form of MMU?
Ans. Memory Management Unit
17. Swadeshi movement in Which Year ?
Ans. August 1905
18. Constitution Day Observed On ?
Ans. November 26
19. largest statue of jesus christ In world ?
Ans. Swiebodzin, Poland
20. Study Of Environmet ?
Ans. Ecology
21. What is replanting in Forrest called ?
Ans. Reforestation
22. Study Of Heat ?
Ans. Thermodynamics
24. Felithiye Island is Located At ?
Ans. Turkey
25. Who is the Richest Person As per Forbes global list?
Ans. Carlos Slim
26. P.A sangma served as a loksabha speaker in which year?
Ans. 1996 to 1998
27. Cache Memory ?
Ans. RAM(Random Access Memory)
28. Which River Originates Near Tibet ?
Ans. Brahmaputra

GK Questions Asked in RRB Exam: 3rd Shift

These are the questions which were asked in Evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Name The Largest Moon of Pluto?
Ans. Charon
2. When Was AAP Party Established?
Ans. 26 Nov 2012
3. TCP Full Form?
Ans. Transfer Control Protocol
4. Which is largest moon in solar system?
Ans. Ganymede
5. Who is the founder of twitter?
Ans. Evan Williams, Noah Glass, Jack Dorsey, Biz Stone
6. In 2015 who was conferred with Bharat ratna?
Ans. Atal Bihari Vajpayee, Madan Mohan Malaviya
7. Who is founder of ABO blood group?
Ans. Karl landsteiner
8. What is bank of BRICS?
Ans. New Development Bank (NDB)
9. What Is The Name Of Japan Parliament ?
Ans. Diet
10. Which State Has Largest Mangroove Forest ?
Ans. West Bengal
11. Which State Has Largest Forest Area?
Ans. Madhya Pradesh
12. Radioactivity Invented By ?
Ans. Henri Becquerel
13. Madurai Located on the banks of Which River
Ans. Vaigai
14. Old Name Of Singapore ?

Ans. Temasek

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 16 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,