Railway Online Exam RRB NTPC GK Questions Asked on 4 April - W3i.iN

04/04/2016

Railway Online Exam RRB NTPC GK Questions Asked on 4 April

Railway Exam Questions 2016 – RRB NTPC GK Questions Asked on 4 April 2016 in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 4th April in RRB NTPC Online Exam are listed below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you aspirants the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 4th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 4 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 04-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam 04-04-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB NTPC Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Where is shore temple located?
Ans. Mahabalipuram, Tamil Nadu
2. Who is Father of White Revolution?
Ans. Verghese Kurien
3. Who was brand ambassador of syechelles?
Ans. AR Rahman
4. What is Victoria memorial?
Ans. Museum
5. When was economic liberalisation in India started?
Ans. 1991
6. Which is Laccadive sea?
Ans. Lakshadweep Sea
7. Name of parent company of Google?
Ans. Alphabet
8. Who wrote unknown Indian?
Ans. Nirad C. Chaudhuri
9. Name of India's first satellite?
Ans. Aryabhata
10. Who was the Governor General after Mountbatten?
Ans. C. Rajagopalachari
11. When is Earth Day?
Ans. 22 April
12. On which planet NASAa found water?
Ans. Mars
13. Who wrote calvin and hobbes comic strip?
Ans. Bill Watterson
14. What is the full form of GSM?
Ans. Global System for Mobile Communication
15. What is the full form of DNA?
Ans. Deoxyribose Nucleic Acid
16. What is the Full form of RAM?
Ans. Random Access Memory
17. What are the 4 key eliments of Amino Acid?
Ans. Hydrogen, Oxygen, Nitrogen, Carbon
18 Where is ISRO Head quarters?
Ans. Bangalore
19. What is full form of NASA?
Ans. National Aeronautics and Space Administration
20. Who was Ccharles Correa?
Ans. Architect
21. Kanchenjauga is?
Ans. Himalyas
22. Partition of Bengal was done under?
Ans. Lord Curzon

GK Questions Asked in RRB NTPC Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.

1. What is the full form of IPTL?
Ans. International Premier Tennis League 
2. Where is Valley national Park?
Ans. Ohio, United States
3. What is true about Zika Virus?
Ans. It’s transmitted by aedes mosquitoes.
4. Servant of India Society was founded by?
Ans. Gopal Krishna Gokhale
5. Why does Government of India act 1935 was important?
Ans. It is the main source of Indian Constitution
6. In the rebellion of 1857, maximum number of soldiers were in?
Ans. Awadh
7. Yellow color in Papaya is because of?
Ans. Carotene
8. Richest Source of Vitamin A is?
Ans. Carrots
9. What is the full form of UPS?
Ans. Uninterruptible Power Supply
10. Einstein got the Nobel Prize for his theory of?
Ans. Law of Photoelectric effect
11. Indian Institute of Vegetable Research is located at?
Ans. Varanasi

GK Questions Asked in RRB NTPC Exam: 3rd Shift


These are the questions which were asked in evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
What is the national game of China?
Ans. Table Tennis
South Africa currency?
Ans. Rand
What are the No of players in polo?
Ans. 4
First woman doctor in world?
Ans. Elizabeth Blackwell
Which Acid in grapes?
Ans. Tartaric
Who build jantarmater in delhi?
Ans. Sawai Jai Singh II
Who commisioned tajmahal?
Ans. Shah Jahan
Nearest galaxy to milkway?
Ans. Andromeda galaxy
How many Muscles uses for eye ball?

Ans. 6 Muscles

More Questions are coming...

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 4 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.
Thanks,