RRB NTPC Online Exam 3 April GK Questions Asked in Railway - W3i.iN


RRB NTPC Online Exam 3 April GK Questions Asked in Railway

RRB NTPC Questions 2016 – 3 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam 2016: All GK Questions which were asked on 3rd April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions dated 3-4-2016.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are once again going you provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 3rd April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 3 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 03-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC exam for both morning and evening shift exam April 3rd, 2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Male is the Capital of Which Country?
Ans. Maldives
2. Where is the Capital of Uganda?
Ans. Kampala
3. What is Siberian ibex?
Ans. Species
4. Which Vitamin helps in Vitamin clotting?
Ans. Vitamin K
5. What is Makarsankranti?
Ans. Hindu Festival
6. Where is Orang National Park?
Ans. Assam
7. What is the Operation Name of 1998 Pokharan Test?
Ans. Shakti
8. Chipko Movement firstly started in?
Ans. Rajasthan
9. Which is the cleanest city of India?
Ans. Mysore
10. What is the newest member of WTO?
Ans. Afghanistan
11. Anjolie Ela Menon is from which field?
Ans. Artist
12. Which is not an Operating System?
Ans. C++
13. Longest River in India which doesn't fall in Sea?
Ans. Yamuna
14. Which is most peaceful country as per the 2015 peace index?
Ans. Iceland
15. Mica is found in which state of India?
Ans. Jharkhand
16. If H2o is water than what is KOH?
Ans. Potassium Hydroxide
17. What does madhubani paintings indicates?
Ans. Forest of Honey
18. Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans. Rice
19. What does archipelagos means?
Ans. A group of small iceland
20. What is planet X?
Ans. Nibiru cataclysm
21. What is the Longest Rail Route in India?
Ans. Dibrugarh-Kanyakumari Railway
22. Gandhi Potrait?

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Sikkim became state in which year?
Ans. 1975
2. Where is Adhai din ka jhopda?
Ans. Ajmer
3. Who is the author of Malgudi Days?
Ans. R.K. Narayan
4. Which is Largest Fresh Water lake in India?
Ans. Wular Lake
5. Foundation Year of Arunachal Pradesh?
Ans. 1972
6. Holi is celebrated with?
Ans. Gulal
7. What is LIGO?
Ans. Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory
8. Which is most abundant natural combustible gas?
Ans. Methane
9. 1896 Olympics held first time at?
Ans. Athens
10. India got freedom on 15 August on which time?
Ans. Night
11. Make in India Logo is?
Ans. A Moving Lion
12. What does BESK Stand for?
Ans. Binary Electronic Sequence Calculator
13. What is Sighmo?
Ans. Festival
14. “In the practice of tolerance, one’s enemy is the best teacher” is quote by?
Ans. Dalai Lama
15. Limerick is?
Ans. A five line poetry
16. What is Oneirology?
Ans. Study of dreams
17. Who was Prime Minister of Pakistan in 1999?
Ans. Nawaz Sharif
18. Where is Headquarter of UNO?
Ans. New York
19. What was the duration of PM Modi’s America visit in 2015?
Ans. 5 Days
20. Who is Karl Mars?
Ans. Philospher
21. Change in position with distance is?
Ans. Magnitude
22. Gravitational force on two subjects depends on?
Ans. Combined mass and the distance

GK Questions Asked in RRB Exam: 3rd Shift (Evening)

These are the questions which were asked in evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Alfred Nobel invented what?
Ans. Dynamite
2. Who built fathehpur sikri?
Ans. Akbar
3. World wide Web invented by?
Ans. Tim Berners-Lee
4. Azad hind fauj was organised by?
Ans. Subhas Chandra Bose
5. North Korea founded by?
Ans. Kim 2 Sung
6. Which of the following is not Jupiter satellite?
Ans. Titan
7. INS satellites (INSAT) are used for?
Ans. Telecommunications, broadcasting, meteorology etc.
8. Main element in marsh gas?
Ans. Methane
9. In which state ONGC got environment free certificate to for 4 oil production?
Ans. Andhra Pradesh
10. Indian army formed by whom?
Ans. Indians in 1942
11. Davis cup winner 2015?
Ans. Britain
12. When ions are added to an element what are the changes occurred?
Ans. Chemical Changes
13. Sajan prakash related to?
Ans. Swimming
14. What is the average thickness of skin?
Ans. 1.95mm
15. When was Indian National Congress formed?
Ans. 1885
16. The first nobel price for medicine was given for which disease?
Ans. Deptheria
17. Which won 2015 rugby?
Ans. New Zealand

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 3 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.