Railway RRB NTPC Online Exam GK Questions Asked on 9 April - W3i.iN


Railway RRB NTPC Online Exam GK Questions Asked on 9 April

RRB NTPC Questions 2016 – 9 April Railway GK Questions Asked in Non Technical Graduate Exam (Evening Shift) 2016: All GK Questions which were asked on 9th April in RRB NTPC Online Exam are given below. Are you looking for RRB NTPC Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for RRB NTPC exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check Railway Non-Technical (Graduate) exam questions below.

Questions will be provided of 3rd Shift only. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the Railway Online Exam GK Questions which were asked in RRB NTPC Exam dated 9th April 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in RRB NTPC exam held on 9 April 2016.

Railway RRB NTPC GK Questions 09-04-2016 Exam

Online examination for RRB NTPC is being conducted in the month of April 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in RRB NTPC evening shift exam of 9-4-2016. RRB NTPC GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in RRB Exam: (Evening) 3rd Shift

These are the questions which were asked in Evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. What is the minimum age to be Prime Minister of India?
Ans. 25 Years
2. What is the % of Nitrogen in atmosphere?
Ans. 78%
3. Who is the first Indian to go in Space?
Ans. Rakesh Sharma
4. What is the Source of Narmada River?
Ans. Amarkantak
5. When is World AIDS day?
Ans. 1 December
6. Which is not an inert Gas?
7. Amalgum is in..?
8. Olympics 2016 is to be held in?
Ans. Rio de Janeiro, Brazil
9. Which of the following in not a fundamental Right?
Ans. Right to Property
10. Which Country won maximum oscars in the category of Foreign Film?
Ans. Italy 
11. Who is Current captain of women’s hockey team?
Ans. Ritu Rani
12. Who won Nobel Prize 2015 for literature?
Ans. Svetlana Alexievich
13. Which is first unmanned satellite launched by ISRO?
Ans. Chandrayaan 1
14. What is the full form of SONAR?
Ans. Sound Navigation And Ranging
15. Questions about CERN?
Ans. Nuclear Research
16. What is the capital city of AP?
Ans. Amaravati
17. Who won the us open women’s doubles?
Ans. Sania Mirza-Martina Hingis
18. Dada Saheb Phalke Award belongs to which field?
Ans. Cinema
19. Rajaram R Laxman belongs to which game?
Ans. Chess
20. Current captain of women’s hockey team?
Ans. Ritu Rani
21. What is study of map is called?
Ans. Cartography
22. Where is Indira Gandhi Tulip garden located?
Ans.  Srinagar, Jammu and Kashmir
23. What is unit of pressure?
Ans. pascal (Pa)
24. Who was the considered as first programmer?
Ans. Ada Lovelace
25. Which is the state with lowest population density?
Ans. Arunachal Pradesh
26. Water is mixture of?
Ans. Oxygen and hydrogen
27. What does NFC based on?
28. Ozone layer is found in which layer of earth?
Ans. Stratosphere
29. Who is the first dalit President of India?
Ans. Kocheril Raman Narayanan
30. What is study of earth called as?
Ans. Geology
31.  Rupee sign was created by?
Ans. Udaya Kumar
32. How many players are there in volleyball?
Ans. 6
33. Hindi day celebrated on?
Ans. 14 September
34. Kanha national park situated at which location?
Ans. Madhya Pradesh 

Only 3rd (Evening) shift exam will be held on 9th April 2016. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 9 April 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.