SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 27 August 2016 - W3i.iN


SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 27 August 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 27 August (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 27 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I & II) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 27th August 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 27 August 2016.

SSC CGL GK Questions 27-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of August 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 27-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Minimum attendance in Loksabha for proceeding session?
Ans. 1/10 of total Seats = 55.
2. What is Zeolite?
Ans. Zeolites are hydrated aluminosilicate minerals.

3. Water ki boond Circumstances
4. Siachen glacier dispute is between which two countries?
Ans. India & Pakistan.
5. Kakori conspiracy took place in which year
Ans. 1925
6. First female governor of India?
Ans. Sarojini Naidu
7. Government bodies not under the attorney general of India
Ans. Local Body
8. The highest number of gold deposits found in which desert?
Ans. Gobi Desert
9. Highest source of air pollution in the world
Ans. Carbon monoxide.
10. Components responsible for acid rain?
Ans. Sulfur dioxide and nitrogen oxides
11.  Which state is more literacy  – Punjab, Mizoram, Maharashtra, Odisha
Ans. Mizoram
12. Boiling point of water depends on ?
Ans. Atmospheric pressure
13. CAG does not audit which of the below mentioned?
Ans. Local Body
14. Which monument is called dream of stones
Ans. Panch Mahal
15. Bubbles from liquid are formed due to?
Ans. surface Tension
16. Headquarter of FIFA?
Ans. Z├╝rich
17. Who is the author of "A thing of beauty is a joy forever"?
Ans. John Keats

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: (Evening) Shift

These are the questions which were asked in evening shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. Who got first Medal for India in Rio Olympics 2016?
Ans. Sakshi Malik
2. Indian signed order line agreement with which country?
3. On July 27th, Ramon Magsaysay award given to?
Ans. TM Krishna
4. First Filed Marshal of India?
Ans. Sam Manekshaw
5. Only Viceroy assassinated in India?
Ans. Lord Mayo
6. What is the main purpose of Monetary Policy?
7. Which tax is collected by States?
8. Head of PAC appointed by whom?
Ans. Speaker of Lok Sabha
9. Smallest Island nation in Indian ocean?
Ans. Maldives
10. Founder of Theosophical society
Ans. Helena Blavatsky
11. Why water spreads while mercury does not when put on a glass plate?
12. Which of the following is not the main objective of Fiscal Policy?

More Questions will be updated...

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 27 August 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.