SSC CGL 28 August Tier I Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN

28/08/2016

SSC CGL 28 August Tier I Online Exam Asked GK Questions

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 28 August (Tier – I) Questions Asked in SSC Online Exam 2016: All GK Questions which were asked on 28 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC Graduate Level (CGL) Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions has been provided of both shift on this page.

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 28th August 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 28 August 2016.

SSC CGL GK Questions 28-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of August 2016. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 28-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.


GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Who first call Gandhiji mahatma?
Ans. Ravindra Nath Tagore
2. Hriday scheme for what?
Ans.
3. Smallest part of brain is?
Ans.
4. Study of human mind called?
Ans.
5. U.S parliament named as?
Ans.
6. Reason behind Blue color of ocean?
Ans. 
7. Golden revolution is related to ?
Ans. 
8. What is net neutrality ?
Ans. 
9. Doctrine of lapse was introduced by ?
Ans. 
10. Excise duty is applied on ?
Ans.
11. Place where soldiers live called?
Ans.
12. Ellora caves is near  to which city ?
Ans. Maharashtra
13. Cause of sepoy mutiny?
Ans. 
14. Public litigation filed for? 
Ans.


GK Questions Asked in SSC CGL Exam: (Evening) Shift


These are the questions which were asked in evening shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. What is azolla used for?
Ans. Rice cultivation.
2. Who was the first women speaker of like sabha?
Ans. Sumitra Mahajan
3. Who has recently been nominated?
Ans.
4. first women president of Nepal?
Ans. Bidhya Devi bhandhari
5. Who won 2016 women singles Wimbledon?
Ans. Serena Williams
6. What is the farthest point in earth's orbit called?
Ans. Aphelion
7. Biogas is mixture of?
Ans.
8. Ozone in which layer of atmosphere?
Ans.
9. The farrest point of earth from sun is known as?
Ans.
10. Why co is most pollutant?

Ans. It reacts with haemoglobin


Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 28 August 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,