SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 29 August 2016 - W3i.iN

29/08/2016

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 29 August 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 29 August (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 29 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions has been provided of both Shifts (I & II) on this page.
We are once again going to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 29th August 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 29 August 2016.

SSC CGL GK Questions 29-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of August 2016. Here we have collected all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 29-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.


GK Questions Asked in SSC CGL Exam: Morning Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Who is the Coach of Indian cricket team?
Ans. Anil Kumble
2. When does President address a joint sitting of parliament?
Ans.
3. First women Chief Minister of Uttar Pradesh?
Ans. Sucheta Kriplani
4. Another name of World Bank?
Ans. International Bank for Reconstruction and Development (IBRD)
5. Mission Indradhanush is related to?
Ans. 7 Tika
6. Playing it my way autobiography of?
Ans. Sachin Tendulkar
7. Why planets do not twinkle?
Ans. They are closer to earth
8. Punjab draws water into canals from which river?
Ans. Sutlej River
9. What is the purest form of Carbon?
Ans. Diamond
10. When government expenditure exceeds its revenue then it is called?
Ans. Budget deficit
11. First Indian to win Oscar award?
Ans. Bhanu Athaiya
12. Silkworms eat which leaves?
Ans. Mulberry leaves
13. What is the product formed when Sodium bicarbonate was heated?
Ans.
14. Wide entry of sea or ocean is called as?
Ans.
15. Properties of x-ray?
Ans.
16. Where is Dilwara Temple of Jains?
Ans. Rajasthan
17. What is parliamentary form of Government?
Ans. 

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: Evening Shift

These are the questions which were asked in evening shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. Which part of the brain is associated with hearing?
Ans.
2. Headquarters of SAARC?
Ans. Kathmandu, Nepal
3. Which of these are soluble in Water?
Ans. Sodium sulphate, lead sulphate, zinc, etc
4. Who is PM of Nepal?
Ans. Pushpa Kamal Dahal
5. A question on Joseph Fran├žois Dupleix?
Ans.
6. Freedom of privacy is related to which article?
Ans. Article 21
7. Outermost ranges of Himalayas?
Ans. Shivalik
8. Father of renaissance in Indi?
Ans. Raja Ram Mohan Roy
9. Food conduction in plants is through
Ans. phloem
10. Sahitya Academy awards are given in how many languages
Ans. 24
11. Which is not an external storage memory
Ans. CD ROM, CD RAM, DVD
12. What causes water rains in North Western India?
Ans. Western disturbance in wind 
13. What element causes radioactive pollution in Kerala?
Ans.
14. Which state has the least population?
Ans.
15. Washing Machine is based on what concept?
Ans.
16. GST is applicable on?
Ans. 
17. State with Lowest Birth Rate in India?
Ans. 
18. Where is Atomic Power plant in Rajasthan?
Ans. Rawatbhata
19. Cause of North East Rain in Winter in India?
Ans. 


Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 29 August 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,

SSC CGL Mock Paper based on memory.