SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 31 August 2016 - W3i.iN

31/08/2016

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 31 August 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 31 August (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Online Exam 2016: All GK Questions which were asked on 31 August in SSC CGL Online Exam are provided below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK & GS) and Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 31th August 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 31 August 2016.

SSC CGL GK Questions 31-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of August 2016. Here we have collected all GK question along with its answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 31-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.


1. India shares longest International border with?
Ans. Bangladesh
2. CK Naidu trophy associated with which sports?
Ans. Cricket
3. FAST telescope installed in?
Ans. CHINA
4. Highest gallantry award of peace?
Ans. Ashok Chakra
5. India’s first carbon free state?
Ans. Himachal Pradesh
6. People of Indus valley used to worship?
Ans. Mother Goddess
7. Kovvada nuclear plant proposed to be set up in?
Ans. Andhra Pradesh
8. Polio caused due to?
Ans. virus
9. Energy travels from Sun to earth through?
Ans. radiation
10. In IT failure of Kernel means?
Ans.
11. Barren Island volcano is located in the?
Ans. Andaman Sea
12. India’s volcano is at?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. Pellagra & Scurvy diseases caused due to deficiency of?
Ans.
2. Longest islands is?
Ams.
3. Indira Goswami who got Jnanpith Award for which language?
Ans. Assamese 
4. Nitric acid doesn’t react with (copper, iron, zinc or gold)
Ans.
5. Nanda Peak in which state?
Ans. 
6. World Bank accepts monitor from?
Ans.
7. Evaporation after high temperatures is followed by which kind of rainfall?
Ans.
8. Electric heater consists of which metal?
Ans.
9. Which committee under the Estimates Committee of Parliament is also called ‘twin sisters’? 
Ans. Public Accounts Committee
10. Finance commission was set up by ?
Ans. 
11. Which curve shows the relationship between unemployment and rate of interest?
Ans. 
12. Under which Governor General was English education first brought to India?
Ans. Lord Macaulay

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: 3rd Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of SSC CGL online exam 2016.

1. 1st commonwealth games 1930 held in country?
Ans. Canada
2. Formic acid produced by?
Ans. red ants
3. which city is called queen of Adriatic sea?
Ans. Venice
4. First french factory established in India at?
Ans. Surat, Masulipatam
5. Father of Macro Economics?
Ans. J.M. Keynes
6. Jawaharlal Nehru award in the field of?
Ans. international understanding
7. Virus in a program duplicates by the process?
Ans.
8. Excess production of red blood cells leads to disease?
Ans.
9. First chancellor of Jamia Milia Islamic university?
Ans.
10. The term *tanka* introduced by which emperor?
Ans. Iltutmish
11. Continental shelf- def was given. Term was to be chosen?
Ans.
12. Leading producer of cocoa?
Ans.
13. Tanka silver coin introduced by?
Ans.
14. Spring balance works on the principle of?
Ans.
15. Queen of Adriatic sea?
Ans.
16. Anemometer measures?
Ans.
17. Excess production of red blood cells leads to disease?
Ans.
18. Most reactive phosphorus type?
Ans. white phosphorus
19. Who issued silver coins?
Ans.
20. Zubin Mehta related to which field?
Ans. music
21. Patrons of Sangam literature?

Ans.

More questions will be updated...

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 31 August 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,