SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 30 August 2016 - W3i.iN

30/08/2016

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 30 August 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 30 August (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 30 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page.

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 30th August 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 30 August 2016.

SSC CGL GK Questions of 30-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being held currently in the month of August & September 2016. As you know, we share asked GK questions on daily basis. Here we have once again come up with all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for all three morning, afternoon and evening shift exam 30-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: Morning shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Find Odd one? Agra, Darjeeling, Shimla, ooty
Ans. Agra
2. Euro Cup 2016 Winner is?
Ans. Portugal
3. When did french revolution begin?
Ans. 1789
4. Maximum thorium reserve in which country?
Ans. India
5. United Nations established in which year? 
Ans. 24 October 1945
6. Morphology of chromosome can be best observed in which stage of cell division?
Ans. Metaphase stage
7. First viceroy who died in India?
Ans. Lord Mayo
8. Which of the following range parallel to the Indian Coastline?
Ans.
9. Who is called the blade runner?
Ans.  Oscar Pistorius
10. Vande Mataram song has been taken from which Book?
Ans. Anandamath
11. What is the full form of WEP?
Ans. Wired Equivalent Privacy
12. Which county allows human euthanasia?
Ans. Netherlands
13.  Unit of radioactive?
Ans. Curie 
14. Father of Abul Fazal?
Ans. Shail Mubarak 
15. Which is called quicklime ?
Ans. Cao (Calcium oxide)

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: 2nd shift

These are the questions which were asked in 2nd shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. First woman president of Congress?
Ans. Annie Besant
2. Birju Maharaj is related to?
Ans. Kathak dancer
3. First Buddhist council held at?
Ans. Rajgir
4. Ozone layer protects earth from which rays?
Ans. Ultraviolet Rays
5. What is Silica gel?
Ans.
6. The partition of congress was done in which session?
Ans. 1967
7. If no atmosphere than what is the colour of the sky?
Ans. Black
8. Which country exited from European countries?
Ans. Britain
9. Which is radioactive element?
Ans. Uranium
10. Rhino speciality of which Indian National Park?
Ans. Kaziranga National Park
11. Comptroller and Auditor General (CAG) submit his reports to whom?
Ans. President
12. Palk of strait separate which country?
Ans. India & Sri Lanka
13. Toughest natural substance – (wool, cotton, jute, silk)
Ans. Silk
14. Shiva Thapa is associated with which sports?
Ans. Boxing
15. Which hill connects eastern and western ghats?
Ans. Bilgiri Hills
16. Hydrochloric acid present in which digestive organ?
Ans. Stomach
17. Silver gets corroded due to presence of what in air?
Ans.
18. Constitutional remedies are what?
Ans.
19. Scheme for poor women upliftment?
Ans.
20. Satavahana first king?
Ans.
21. Residex related to?
Ans. Housing
22. Optical filter used for?
Ans. to attenuate or enhance an image
23. Superfast AC Train having barely signal?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: 3rd shift

These are the questions which were asked in 3rd shift (III) of SSC CGL online exam 2016.

1. Author of Meghdoot?
Ans. Kalidas
2. Which is the cleanest form of energy?
Ans. Wind energy
3. Vikram Shila University established by?
Ans. King Dharmapala
4. First, battle of Panipat fought between Babar and?
Ans. Ibrahim Lodi
5. Sharda Act is related to?
Ans. Child Marriage
6. SEBI is?
Ans. Regulation Authority
7. First Indian origin women go to space?
Ans. Kalpana Chawla
8. Malala Yousafzai and Kailash Satyarthi got which prize together?
Ans. Nobel Peace Prize
9. Council of ministers can be sacked by President on the recommendation of the?
Ans. Governor of a state.
10. Device used in data link layer?
Ans. Bridges and switches.
11. Car while taking a turn experiences what kind of force?
Ans. Centripetal force
12. Which trees are found in social forestry?
Ans.
10. Best way to treat non – biodegradable waste?

Ans. Recycle


Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 30 August 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.
Thanks,