RBI Grade B Questions 2016 GA Questions Asked in Phase I Exam - W3i.iN


RBI Grade B Questions 2016 GA Questions Asked in Phase I Exam

RBI Grade B Questions 2016 – RBI Grade B GK/ GA Questions Asked in Officers Phase I Exam: What all GA Questions Asked in RBI Grade B Exam is given below. Are you looking for RBI Grade B Exam Current Affairs & General Awareness (GA) Questions? If you are searching for RBI Grade B exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check RBI Grade B Officers (Phase-I) Questions lists.

RBI Grade B Phase-I Exam Questions are given below.

We have here provided the Reserve Bank (RBI) Grade B Officers Questions which were asked in RBI Grade B Exam dated 4th September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well as the solutions of every RBI Grade B Current Affairs exam questions 2016.

RBI Grade B Officers Current Affairs (GA) Questions:

Online examination for RBI Grade B was held in the on 4th September 2016. Here we have short listed all the GK question along with theirs’ answers which was asked in RBI Grade B exam for both morning and evening shift exam on 4th September. RBI Grade B GK and Computer Questions are given below.

GK Questions Asked in RBI Grade B Exam – 4 September

Morning Shift Questions:

1. What is Currency of Bhutan?
Ans. Bhutanese ngultrum
2. Country's first Aadhaar based ATM?
Ans. DCB bank
3. Who Changed my intrest rate written by?
Ans. D Subbarao
4. Where is International Court of Justice headquarter?
Ans. The Hague
5. The Hopman Cup is related to?
Ans. Tennis
6. Brabourne stadium?
Ans. UK
7. World tourism day?
Ans. 27th September
8. Where is Yes Bank Headquarter?
Ans. Mumbai
9. Committe on farmers doubling of income by 2022?
Ans. Ashok Dalwai
10. Where is Tihri dam?
Ans. Uttarakhand
11. First state in the country to have state butterfly?
Ans. Maharastra
12. Head of land acquisition bill committee?
Ans. Ganesh Singh
13. Pellet gun headed by which comitee?
Ans. T v s n prasad
14. Where is SIDBI Headquarter?
Ans. Lucknow
15. Minister S.S. Ahluwalia constituency?
Ans. Darjeeling (West Bengal)
16. Navia Scotia bank headquarter?
Ans. Canada
17. Operation sankat mochan for which country?
Ans. South Sudan
18. "Compost" campaign brand Ambassdor?
Ans. Amitabh Bachchan
19. Name of the Combat exercise between India and Thailand?
Ans. Maitree
20. Reverse repo is inject or absorb?
Ans. Absorb
21. India Post payments bank with a corpus of?
Ans. Rs. 800 crore
22. When is World Hepatitis Day?
Ans. 28th July
23. Fintech comitee headed by?
Ans. Sudarshan Sen
24. Rewa thermal plant?
Ans. Madhya Pradesh
25. Maputo is Capital of?
Ans. Mozambique
26. Swachh bal sena initiative taken by?
Ans. Puducheri
27. Indradhanshu initiative for?
Ans. immunize all children
28. In Rio olympic nation (India) leaded by?
Ans. - Abhinav bindra
29. Principal advisor of Niti Aayog?
Ans. Ratan P Watal
30. SBI Life Insurance is a joint venture between?
Ans.  State Bank of India and BNP Paribas Cardif

31. One Question asked from Swayam, an initiative that aims at providing affordable and quality education to citizens for free.
32. One Question asked from The Constitution (122nd Amendment) (GST) Bill
33. One question from Yamuna river is in-
34. One question asked from Ease of doing businesses report
35. One Question asked from Atal Innovation Mission (AIM) including Self-Employment and Talent

These questions will help you reader in preparing of Current Affairs for upcoming IBPS PO & Clerk examination.