SSC CGL 11 September Tier I Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN

11/09/2016

SSC CGL 11 September Tier I Online Exam Asked GK Questions

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 11 September (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 11 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & II) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 11th September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 11 September 2016.

SSC CGL GK Questions 11-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 11-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Who is Amir Khusro?
Ans. Amīr Khusro was a Sufi musician, poet and scholar.
2. Vice President tenure?
Ans. Five years
3. 1st Individual Indian to win Olympic Gold.?
Ans. Abhinav Bindra
4. Siachen Glacier melts in which river?
Ans. Nubra
5. “Hindu for Growth” given by.?
Ans. Raj Krishna
6. Universal Donor Blood group:
Ans. O
7. Serena Williams equalled which record by winning 22 grandslams?
Ans. Steffi Graf
8. why western coast receive more rainfall than Eastern Ghats.?
Ans. Western coastal plains receive more rainfall because it lies on the windward side of Western Ghats.
9. Which of the following is not NBFC?
Ans.
10. What is BRICS Motto?
Ans.
11. Water hardness determined by?
Ans.
12. highest temp in thermosphere/troposphere?
Ans.
13. Petroleum is more volatile than water becouse?
Ans.

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 11 September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,