SSC CGL 4 September Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN

04/09/2016

SSC CGL 4 September Online Exam Asked GK Questions

SSC CGL GK Questions 2016 – SSC CGL 4 September Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 4 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Have a look at SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 2nd September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL Online exam held on 4 September 2016.


SSC CGL GK Questions 04-09-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 04-09-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. General Dier killed by?
Ans. Uddham singh
2. Vitamin soluble in water?
Ans. Vitamin B
3. Green-house definition?
Ans. A glass building in which plants that need protection from cold weather are grown
4. Mahatma Gandhi Magazine started in Africa?
Ans. Indian opinion
5. Granite changes to?
Ans. Genesis
6. Wimbledon cup 2016 winner?
Ans. Andy Murry
7. In Rio Olympics P.V. Sandhu defeated Wang Zuan of  which country player?
Ans. China
8. Except the CO2 which is a green?
Ans. house gas- Methane
9. Kyoto protocol related to?
Ans. To control emission of green-house gases and Ozone depletionn causes.
10. Skoda company belongs to which country?
Ans. Czech Republic
11. Satriya is a dance of which state?
Ans. Assam
12. Meibomian glands present in?
Ans. Eye
13. Under-water metro in which country?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. First Post office ATM is in?
Ans. Visakhapatnam
2. Wheeler island is in?
Ans. Odisha
3. Which of the following joints bones and muscles?
Ans. Tendon
4. First Indian in British House commons?
Ans. Mr. Dadabhai Naoroji
5. Commercially utilized energy resource?
Ans. Natural Gas
6. Great wall of China is constructed in which regime?
Ans. in Shi Huangdi
7. Dipa Karmakar related to which sport?
Ans. Gymnast
8. Indian Nationality is given by which department?
Ans.
9. Sphygmometer measure pressure in which part?
Ans. Blood pressure
10. Where is Chabahar?
Ans.  Iran
11. Bhakra Nangal Dam on which river?
Ans. Satluj
12. Wind blowing in one direction over rocks makes?
Ans. 
13. If the budget proposal was rejected in the state assembly?
Ans.
14. Many solar cells connected?
Ans. Soar panel


GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Evening) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (III) of SSC CGL online exam 2016.


1. Theme of Rio Olympic?
Ans. World Peace and Environment
2. Longest railway lines in world connect?
Ans. Moscow-Vladivostok
3. Shearer award for which games?
Ans. Football
4. Goitre disease is caused due to deficiency of?
Ans. Iodine
5. Quit India movement is started in which city?
Ans. Bombay
6. Which country wins the 2016  hockey world cup?
Ans. Australia
7. Which protein is present in Milk
Ans. casein 
8. In weils, disease affected organ is?
Ans. Kidney
9. The speaker of Lok Sabha is removed by?
Ans.  By voting
10. IPC 124a is about?
Ans. Indian Penal Code ( deal with sedition)
11. Latest  amendment in constitution?
Ans. 100th ( related to boundary exchange with Bangladesh)

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 4 September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.