SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 6 September 2016 - W3i.iN

06/09/2016

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 6 September 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 6 September (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 6 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I & II) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 6th September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 6 September 2016.

SSC CGL GK Questions 06-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 06-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Amendment of constitution as per which article?
Ans. Article 368
2. Aids virus destroy which blood cells?
Ans. White blood cell
3. Vice chairman of NITI Aayog?
Ans. Arvind Panagariya
4. The last king of Tughlak dynasty?
Ans. Nasiruddin Mahmud
5. Absolute zero temperature?
Ans. Zero Kelvin
6. Deepika kumari related to which field?
Ans. Archery
7. Redcliff line between?
Ans. India and Pakistan
8. Silver coin in India is started by?
Ans. Iltutmish(Slave Dynasty
9. Earthquake prone area in India among some plains?
Ans.
10. Effect of devaluation on exports and imports?
Ans.
11. Liquid allotrope of non-metal?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. National park famous for Rhinos?
Ans. Kaziranga
2. Davis cup related to which sport?
Ans. Tennis
3. Which state has least literacy rate?
Ans. Bihar
4. Which has the  least  frequency?
Ans. Visible rays
5. Shortest day in india?
Ans. December 22
6. Gandhiji’s first satyagraha started at?
Ans. Champaran
7. First governor of free India?
Ans. C. Rajagopal chari
8. Which one of  following book was written by Kautilya?
Ans. Arthsastra
9. North coast of west coasts?
Ans. Konkan
10. UDP protocol is?
Ans. Connection less protocol
11. Fat tax in which state?
Ans. Kerala
12. Highest source of energy in India?
Ans. Thermal power plant
13. If an egg put in salty water what will happen?
Ans. Break due to osmosis
14. Bacterial decomposition in anaerobic atmosphere?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: IIIrd Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of SSC CGL online exam 2016.

1. Where is Brhadisvara temple?
Thanjavur
2. What is repo rate?
Ans. At at which RBI lends money to commercial bank
3. Uber cup related to which sports?
Ans. Badminton
4. Roll in related to which sport?
Ans. Hockey
5. Who give the slogan Inkalab?
Ans. Zindabad-Hasrat Mohani
6. Left-hand thumb rule for?
Ans. Magnetic field generate due to induced current
7. Who control the Loksabha?
Ans. Speaker
8. Blood group discovered by?
Ans. Karl Landsteiner
9. Which is the busiest port in India?
Ans. Jawaharlal Nehru Port
10. Brics new development headquarter is?
Ans. Shanghai
11. Human development index is published by?
Ans. Human development report office of UNDP
12. Separate electorate for Muslim was provided by which act?
Ans. Indian Council act 1909
13. What is magnetic meridian?
Ans. Imaginary line connecting North and South pole
14. Iron is extracted from its ore by the process of?
Ans. Smelting of Iron (Blast Furnace)
15. Secular word is added to constitution by which amendment?
Ans. 42nd


Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 6 September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.