SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 7 September 2016 - W3i.iN

07/09/2016

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 7 September 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 7 September (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 7 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!


We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 7th September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 7 September 2016.

SSC CGL GK Questions 07-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 07-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Name the Book written by panini?
Ans. Asthadhayi
2. NTPC is related to which field?
Ans. Power Development
3. First Muslim mayor of London?
Ans. Sadiq Khan
4. Pankaj adwani related to which sport?
Ans. Billiards
5. Pressure measured by which meter?
Ans. Barometer
6. Bauxite used in which industry?
Ans. Aluminium industry
7. Khizr Khan was the founder of which dynasty?
Ans. Sayyid Dynasty
8. Black soil another name is?
Ans. Regur Soil
9. What are the scheduled bank?
Ans. Bank listed in the schedule of RBI.
10. Which instrument is used to measure humidity?
Ans. Hygrometer
11. Lady ratan tata award is given in which fields?
Ans. Medical
12. How thermal electricity is generated?
Ans. Coal heat is used to produce water steam
13. Newly form president in brazil?
Ans. Michel Temer
14. What happens After corrosion weight of Iron?
Ans. Increases

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. Prince of Wales cup associated with?
Ans. Golf
2. Who is known as Vatapicaonda, who defeated the Pulkeshin II?
Ans. Narasimhavarman I
3. Which article deal with removing MP and  MLA?
Ans. 102
4. Farming with having trees in a row?
Ans. Agroforestry
5. Disease caused due to deficiency of vitamin B complex?
Ans. Pellagra
6. Heart speed increases due to?
Ans. 

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: (Evening) 3rd Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of SSC CGL online exam 2016.

1. Water soluble vitamin?
Ans. Vitamin B
2. Mobile payment is called?
Ans. IMPS
3. Asiatic society was found by?
Ans. Sir William Jones
4. Red book is related to which country?
Ans. 
5. Amir Khusro is the court poet of?
Ans. Allaudin Khilji
6. Black Revolution related to?
Ans. Petroleum Product
7. River in southern Peninsula with second longest tributary?
Ans. Godavari
8. Film and Television institute at?
Ans. Pune
9. Asiad 2018 will be held at?
Ans. Indonesia
10. G20 representative head?
Ans. Sherpa
11. Western education started by?
Ans.
12. What is Gilt-edged market?
Ans.


Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 7 September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.