SSC CGL 8 September Tier I Online Exam Asked GK Questions - W3i.iN

08/09/2016

SSC CGL 8 September Tier I Online Exam Asked GK Questions

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 8 September (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 8 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 8th September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 8th September 2016.

SSC CGL GK Questions 08-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 08-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Color blindness is due to imbalance of?
Ans. Cone
2. Penicillin is derived from?
Ans. Penicillium mold
3. Bill for constitutional amendment initiated in?
Ans. Any house of Parliament
4. DPT is what type of vaccine?
Ans. Combination vaccine
5. Ftii chairman?
Ans. Gajendra Chauhan
6. Hardest coal type?
Ans. Anthracite
7. Best indicator of economic development?
Ans. Per Capita Income
8. Misson Indradhanush related to?
Ans. Full immunization of children heath
9. Red soil mainly found in?
Ans.
10. Limestone is used in which industry?
Ans. Cement Industry
11. Directive principles of state policy adopted from which Constitution?
Ans. Irish Constitution
12. Colors of stars due to?
Ans. Related to temperature
13. Last battle of Vijayanagar?
Ans. Talikota battle
14. Mansabadari system is started by?
Ans. Akbar
15. Which ocean has the largest continental shelf?
Ans. Arctic ocean
16. Which area is known as Kamarpura?
Ans. Assam
17. Diode is generally used in?
Ans. Transistor
18. CENVAT tax is applied on?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Yogeshwar Dutt related to which sport?
Ans. Wrestling
2. First organic state of the India?
Ans. Sikkim
3. Amartya sen got noble prize in which sector of economics?
Ans. Welfare economics
4. Lemon contains?
Ans. Vitamin C (Citric Acid)
5. Which can’t be created by IC?
Ans. Triode
6. Chipko movement slogan created by?
Ans. Ghanshyam Raturi
7. Largest coastline state of India?
Ans. Gujarat 
8. State not selected in golden quadrilateral?
Ans.

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 8 September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,