SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 9 September 2016 - W3i.iN

09/09/2016

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 9 September 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 9 September (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 9 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 9th September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 9 September 2016.

SSC CGL GK Questions 09-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with its answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 09-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. UEFA Euro 2016 runner up?
Ans. France
2. First commercial Indian airlines?
Ans. Air India
3. Amar Sonar Bangla is written by?
Ans. Rabindra Nath Tagore
4. Lachhu Maharaj who recently passed away was related to?
Ans. Tabla
5. Bachpan Bachao movement was started by?
Ans. Kailash Satyarthi
6. Who started civil services in India?
Ans. Lord Cornwallis
7. Minimum age for Vidhan sabha?
Ans. 25
8. Most abundant metal in earth crust?
Ans. Aluminium
9. WTO headquarter?
Ans. Geneva
10. Topmost layer of atmosphere?
Ans. Exosphere
11. Neeraj Chopra related to which sports?
Ans. Javelin thrower
12. Hepatitis effect which part of body?
Ans. Liver
13. New name of Swaran Jayanti Rojgar Yojana?
Ans. Swarna Jayanti Sahari  Rojgar Yojna
14. Leptospirosis caused by which microorganisms?
Ans. Leptospira
15. Which is not commercial source  of energy?
Ans.
16. If proton and electron have same wavelength, then what will be equal?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. Who is the Chief Economy  Adviser of India?
Ans. Arvind Subramanyam
2. Regional rural banks are governed by?
Ans. NABARD
3. Raja harsh changed his capital from?
Ans. Thanesar to Kannauj
4. Cabinet mission led by?
Ans. Pethick Lawrence
5. Irom Sharmila belongs to which state?
Ans. Manipur
6. President of constitutional committee?
Ans. Dr. Rajendra Prasad
7. Janpeeth award given for?
Ans. Literary works
8. GandhiJi’ss saying ‘Sarvodaya’ means?
Ans. Rise or welfare of all
9. Straight of Gibraltar connects?
Ans. Atlantic ocean to Mediterranean Sea
10. Market economy means?
Ans. 
11. Carbon particles are separated by?
Ans.

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 9 September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,