SSC CGL GK Questions Asked in Online Exam on 10 August 2016 - W3i.iN


SSC CGL GK Questions Asked in Online Exam on 10 August 2016

SSC CGL Questions 2016 – SSC CGL 10 August (Tier – I) Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 10 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 10th August 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 10 August 2016.

SSC CGL GK Questions 10-08-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of August 2016. Here we have short listed all GK question along with its answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 10-08-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier – I Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Persec is unit of?
Ans. Length
2. Jog falls on river?
Ans. Sharavathi River
3. Rbi app for illegal money?
4. Who is First law officer?
Ans.  Attorney General of India
5. Raman Mgsys award 2016?
Ans. TM Krishna and Bezwada Wilson
6. Tehri dam on which  river ??
Ans. Bhagirathi and Bhilangna
7. which country is Not a bricks member?
Ans. Option wise
8. Biggest boundary share by India with country?
Ans. Bangladesh
9. Name of carboxlic acid?
Ans. ethanol/ Acetic acid / Oxalic acid
10. AB blood does not contains?
Ans. Both Antigen and antibody
11. who decide that bill is money bill or not?
Ans. Speaker
12. Reaction type of Nuclear bomb?
Ans. uncontrolled fusion
13. One questions about Jainism related term?
14. Refraction definition?

GK Questions Asked in SSC CGL Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. Who can declare emergency?
Ans. President 
2. World economic report is provided by?
Ans. IMF
3. Which is not nutritional content of milk?
Ans. Vitamin C
4. with which battle did British rule established in India??
Ans. Battle of Buxar
5. No of permanent members of UN?
Ans. 5  (P5)
6. Who were the first Europeans to come to India?
Ans. Portuguese
7. Arrange the cities from North to south (Bhubaneswar, Hyderabad, Chennai, Cochin )
8. If a bomb exploded on moon, when will you hear on earth??
Ans. It will never reach Earth. There is not medium for sound to travel from the Moon to the Earth.
9. Who was not part of sociology religious reforms? Raja ram mohan , jothibha  , ishwar chander vidyasagar , harish chander
10. What is dumping?
11. One questions related to Tsunami?
12. One questions Related to Air suspended particles?
13. One Questioins Related to Pepper is grown on tree shrub?

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 10 August 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.