SSC CGL GK Questions Asked in Online Exam on 2 September 2016 - W3i.iN

02/09/2016

SSC CGL GK Questions Asked in Online Exam on 2 September 2016

SSC CGL GK Questions 2016 – SSC CGL 2 September Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 2 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Have a look at SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions will be provided of all Shifts (I, II & III) on this page. Stay in touch!

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 2nd September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL Online exam held on 2 September 2016.

SSC CGL GK Questions 02-09-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 02-09-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Beighton cup is related to which game?
Ans. Hockey
2. Manchester of South India?
Ans. Coimbatore
3. Who scored 1000 runs in an Innings?
Ans. Pranav Dhanawade
4. Himalaya is a type of mountain?
Ans. Fold Mountain
5. Who was the flag-bearer of India at Rio Olympic?
Ans. Abhinav Bindra
6. Three-month emergency in which country?
Ans. Turkey
7. largest irrigation plant in India?
Ans. Indira Gandhi canal
8. Kerala Soil is rich in?
Ans. Spices
9. Asbestos found maximum in which country?
Ans. Russia
10. Nitrification is?
Ans. Ammonia is converted to nitrites

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in afternoon shift (II) of SSC CGL online exam 2016.

1. White elephants are found in?
Ans. Thailand
2. Where is sun temple?
Ans. Konark, Odisha
3. Group of interconnected islands?
Ans. Archipelago
4. Temple name which is damaged by fire in kerala?
Ans. Paravur temple at Kollam
5. Who is known as frontier Gandhi?
Ans. Khan Abdul Ghaffar Khan
6. Vinegar is known as?
Ans. Acetic acid
7. Paper publish by Gandhi in Africa?
Ans. The Indian Opinion
8. Group of interconnected islands?
Ans. Archipelago
9. Why treaty of Purandhar was signed?
Ans. Treaty was signed between Jaisingh and Chhatrapati Shivaji 
11. Lines joining the same slope on earth?
Ans. Contour lines
12. Which of the following games is included in Olympics?
Ans. 
13. Smell of iodex balm is due to?
Ans. 

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: 3rd Shift

These are the questions which were asked in evening shift (III) of SSC CGL online exam 2016.

1. How many Rings in Olympic flag?
Ans. 5
2. When Kharif  crop is harvested?
Ans. October
3. Seventh Olympics of which tennis player?
Ans. Leander Paes
4. Same atomic number different mass numbers?
Ans. Isotopes 
5. Not an official language of UNO?
Ans. Japanese.
6. Equality and  fraternity  taken from the?
Ans. French Revolution
7. Where skill India is launched?
Ans. New Delhi
8. Type of good whose demand increases with income?
Ans. Normal Goods
9. Encryption on Ashoka pillars written in?
Ans. 
10. Major Energy generation in India is from?
Ans. Coal
11. Potassium permanganate is used as?
Ans. As an oxidant

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 2nd September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.

Thanks,