SSC CGL GK Questions Asked in Online Exam on 3 September 2016 - W3i.iN

03/09/2016

SSC CGL GK Questions Asked in Online Exam on 3 September 2016

SSC CGL GK Questions 2016 – SSC CGL 3 September Questions Asked in SSC Graduate Level Exam 2016: All GK Questions which were asked on 3 September in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL exam answer key, this solved paper will help you in this regard. Have a look at SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam questions below.

Questions have been provided of all Shifts (I, II & III) on this page.

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 3rd September 2016 along with solutions. Candidates can find GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL Online exam held on 3 September 2016.


SSC CGL GK Questions 03-09-2016 Exam

Online examination for SSC CGL is being conducted in the month of September 2016. Here we have short listed all GK question along with theirs’ answers which was asked in SSC CGL exam for both morning and evening shift exam 03-09-2016. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. First Indian women to climb mount Everest?
Ans. Bachendri Pal.
2. Speaker submits resignation to whom?
Ans. Deputy Speaker
3. 0 kelvin equal to?
Ans. –(-273.15 Celcius)
4. First session of INC was presided by?
Ans. Womesh Chandra Bonnerjee
5. Who formed Forward bloc?
Ans. Subhash Chandra Bose
6. First national park of India?
Ans. Jim Corbett National Park
7. Who is the father of green revolution?
Ans. MS Swaminathan
8. Swar Jyanti Shahri rozgar Yojan related to?
Ans. Urban poverty
9. Who saidd din-e- elahi as something folly rather than wisdom?
Ans.
10. Who regulates insurance in India?
Ans. (IRDAI )
11. Country to detonate its hydrogen bomb?
Ans. North Korea
12. Bible of socialism is known as?
Ans.
13. bioremediation is?
Ans.


GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.

1. Aryabhatta and Kalidas in which emperor’s court?
Ans. Chandragupta
2. Tenure of governor?
Ans. Five Years
3. Green revolution affects most?
Ans. Wheat
4. Bubble in blood, how will it affects the blood flow in body?
Ans. Air embolism in blood
5. weight is maximum at?
Ans. poles
6. Who was not associated with Gadar party?
Ans. As per option
7. Transformer converts?
Ans. High Volage to low voltage and vice versa
8. Who can remove the president from his post?
Ans. Parliament
9. Who was not included in the boxing team of India in Rio?
Ans.
10. What is bank rate?
Ans. the rate at which RBI gives loan to commercial banks
11. Gandhi didn’t favour?
Ans.

GK Questions Asked in SSC CGL Online Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2016.


1. Andhra Pradesh new capital?
Ans. Amravati
2. Ujjawala Yojna related to?
Ans. Cooking fuel
3. Method of calculating GDP?
Ans. Income approach
4. Outermost surface of Sun?
Ans. Corona
5. Agriculture tax is removed by which government?
Ans. Karnataka
6. Ganga and Indus basin separated by?
Ans. Ambala
7. Who has the power to change ST casts?
Ans. 
8. Medical practitioner during Harshvardhan period?
Ans.
9. Largest internet user in world?
Ans. China
10. Highest Carbon percentage in which coal?
Ans. Anthracite
11. Project Sankalp for?
Ans. AIDS
12. Part of brain for understanding motor function?
Ans. Motor Cortex


Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 3rd September 2016. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.