SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 5 August 2017 - W3i.iN

05/08/2017

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 5 August 2017

SSC CGL GK Questions 2017 – SSC CGL Exam 5 August Questions Asked in SSC Graduate Level (Tier – I) Exam 2017: All GK Questions asked on 5 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Online Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL GK answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam asked GK questions below.

SSC CGL 5th August GK Questions for both Shift I & II given below. Stay in touch for more questions...

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 5th August 2017 along with Answers. Candidates can find all GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 5 August 2017.

SSC CGL GK Questions 05-08-2017 Exam

Online examination for SSC CGL 2017 is being conducted from today onward to throughout August 2017. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL 2017 Tier-I exam for both morning and evening shift exam 05-08-2017. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier–I Exam: (Morning) 1st Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2017.


1. Which of the following does not form smog? 
Ans. 
2. Pannalal Ghosh is belongs to which instrument?
Ans. Flute.

3. Author of The Sellout Book? 
Ans. Paul Beaty
4. What is the minimum age for Vice President?
Ans. 35 Years.
5. Who was the son of Chandragupta Maurya?
Ans. Bindusara
6. Which dynasty came after Tuglak?
Ans. Sayed Dynasty
7. Ekuverin Military exercise between India and ?
Ans. 
8. Which Device is used to measure soil surface tension?
Ans. Tensiometer
7. Who got poly umgigar award 3 times?
Ans. Virat Kohli
9. On November 9, 2016, where was the test match played?
Ans. Kanpur
10. Match the following of artists with music instruments?
Ans. 
11. What is the Unit of Force? 
Ans. Newton
12. Which Country is USA's largest Military partner?
Ans. 
13. Where Is the temple of bharava?
Ans. 
14. Sandstone is made from?
Ans. 
15. which of the following can abolish a State Legislative Council?
Ans.
16. Under which Constitutional Article, President has the power to consult Supreme Court?
Ans. 
17. The Cabinet Mission came to Indian in?
Ans. 
18. Question on Repo Rate?
Ans.
19. Resistances of Ideal Ammeter and Ideal Voltmeter are?
Ans.
20. Which Memory is stored permanently?
Ans. 
21. Vice Chairman of NITI Ayog is?
Ans. Arvind panagaria


GK Questions Asked in SSC CGL Tier–I Exam: Evening Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2017.


1. How many fundamental rights in Indian constitution? 
Ans. 6
2. First viceroy of India?
Ans.  Lord canning
3. Shekh Hasina is from which neighbor country?
Ans. Bangladesh
4. Founder of X-Ray ?
Ans. Wilhelm Rontgen
5. Medical scheme for APL families in Andhra?
Ans. Arogya raksha
6. Haemoglobin is present in ? 
Ans. Blood
7. Metal used for galvanisation? 
Ans. Zinc
8. which right is given during emergency?
Ans.
9. Nyayasutra book was written by ?
Ans.
10. which is known as dry ice? 
Ans.
11. Why blackboard looks black?
Ans.
12. Lavni festival which state? 
Ans. Maharashtra
13. Anemia is caused due to deficiency of ? 
Ans. Iron
14. Mariana trench is in which ocean?
Ans. Pacefic Ocean
15. How many players in POLO?
Ans. 4
16. Azad bachpan ki aur is a book written by?
Ans.
17. A question on Masai trivial.
Ans.
18. which is the main assemble component of computer? 
Ans. CPU
19. Oligopoly, monopoly and perfect competetion Market, Match the following questions
Ans.


More Questions will be updated...

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 5th August 2017. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.