SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 6 August 2017 - W3i.iN

06/08/2017

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 6 August 2017

SSC CGL GK Questions 2017 – SSC CGL Exam 6 August Questions Asked in SSC Graduate Level (Tier – I) Exam 2017: All GK Questions asked on 6 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Online Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL GK answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam asked GK questions below.

SSC CGL 6th August GK Questions to be given below. Stay in touch for more questions...

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 6th August 2017 along with Answers. Candidates can find all GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 6 August 2017.

SSC CGL GK Questions 06-08-2017 Exam

Online examination for SSC CGL 2017 is being conducted from today onward to throughout August 2017. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL 2017 Tier-I exam for both morning and evening shift exam 06-08-2017. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier–I Exam: All Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2017.


1. What is the name for Tsangpo River in India?
Ans. Brahmaputra
2. The pacemaker is used for which organ? 
Ans. Heart
3. Who is the author of the book “My country My life”?
Ans.  L.K. Advani
4. What does S in BRICS stand for? 
Ans. South Africa
5. Where do you find Masal Tribe? 
Ans. Kenya
6. Neha Kakkar is related to ? 
Ans. Singing
7. What is Sepak Takraw?
Ans. Kick Volleyball (Sport in South East Asia)
8. Which of the following state is not connected to Bhutan ?
Ans. Himachal Pradesh
7. What part of earth is covered with land?
Ans. What is the name of River Ganges in Bangladesh? 
9. Padma
Ans. 
10. Which is the biggest civilian award in india ? 
Ans. 
11. Gandhi peace prize 2017-
Ans. 
12. Palak (Spinach) is Rick in ? 
Ans. Iron
13. Gautam Buddha Attained alignment in?
Ans. 
14. who discovered Bluetooth?
Ans. Jaap Harrison
15. Anaemia disease is caused due to?
Ans.
16. CPI party was established in?
Ans. 1925
17. Question related to Pulitzer award?
Ans.
18. Rukmini Devi belongs to which dance?
Ans. Bharatnatyam
19. Who won the 2015 Cricket World Cup?
Ans. Australia.
20. Book Written by Kailash Sayarthi?
Ans. Azad Bachpan ki Or
21. Common Name of Sodium Carbonate?
Ans. Washing Soda
22. Dadasaheb phalke award 2017? 
Ans. Kasinathuni Viswanath
23. Gautam Bhuddha attained eligthtenment in?
Ans. Bodhgaya
24. Pacemaker is used for which organ in Human Body? 
Ans. Heart
25. What is Separk Takraw? 
Ans. Kick Volleyball (Sport in South East Asia)
26. Which of the following state is not connected to Bhutan?
Ans. Himachal Pradesh
27. What part of earth is covered with land?
Ans. 27%


More Questions will be updated...

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 6th August 2017. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.