SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 8 August 2017 - W3i.iN

08/08/2017

SSC CGL Online Exam GK Questions Asked on 8 August 2017

SSC CGL GK Questions 2017 – SSC CGL Exam 8 August Questions Asked in SSC Graduate Level (Tier – I) Exam 2017: All GK Questions asked on 8 August in SSC CGL Online Exam are given below. Are you looking for SSC CGL Online Exam General Awareness (GK/ GS) & Current Affairs Questions? If you are searching for SSC CGL GK answer key, this solved paper will help you in this regard. Check SSC Combined Graduate Level (CGLE) online exam asked GK questions below.

SSC CGL 8th August GK Questions to be given below. Stay in touch for more questions...

We are here to provide you candidates the SSC CGL Online Exam GK Questions which were asked in SSC CGL Tier 1 Exam dated 8th August 2017 along with Answers. Candidates can find all GK Questions as well the solutions of every GK question asked in SSC CGL exam held on 8 August 2017.

SSC CGL GK Questions 08-08-2017 Exam

Online examination for SSC CGL 2017 is being conducted from today onward to throughout August 2017. Here we have short listed all GK question along with answers which was asked in SSC CGL 2017 Tier-I exam for both morning and evening shift exam 08-08-2017. SSC CGL GK and Current Affairs questions are given below.

GK Questions Asked in SSC CGL Tier–I Exam: All Shift

These are the questions which were asked in morning shift (I) of SSC CGL online exam 2017.


1. How many writs are in India?
Ans. 5
2. Highest production of opium? 
Ans. Afghanistan
3. Which Acid is present in Ant Sting? 
Ans.  Formic Acid
4. Which Southern State has longest coastline: 
Ans. Andhra Pradesh
5. Winner of Oscar award 2017 for best Film ?  
Ans. Moonlight.
6. Cholera was discovered by? 
Ans. Filippo Pacini
7. Xylem is Used to ? 
Ans. transport water from roots to shoots and leaves
8. New Scheme of Indian Railways ?
Ans. Vikalm Scheme
9. Who said swaraj hamara janam sidh adhikar hai ? 
Ans. Lokmanya Bal Gangadhar Tilak
10. MOU signed between which countries for Water conversation in India ? 
Ans. India and Israel 
11. Who built the Vijay Stambh? 
Ans. Rana Kumbha
12. Citizen and society book is written by? 
Ans. Hamid Ansari
13. Who is the ex officio president of the Indian Parliamentary Group? 
Ans. Lok Sabha Speaker
14. Bud grows from which part of the plant? 
Ans. Branch
15. Five kingdom classification was given by.? 
Ans. Whittaker
16. LAN Stands for ? k
Ans. Local area Networ
17. Monument Built by Rana Pratap Singh?
Ans. Chittorgarh Fort
18. Match the following Questions on Mithali Raj, Lalita Babar, poonam rani ? 
Ans. Cricket, 3000m Race, Hockey respectively
19. Itai itai disease is caused by ? 
Ans. Cadmium

More Questions will be updated...

Candidates are strongly advised to either bookmark this page or keep visiting the same on regular basis. We will be keep updating this page and bring you latest GK question asked on 8th August 2017. Stay in touch, full list of questions will be uploaded here.